Pages

Wednesday, December 30, 2009

Short Tour at Cameron b4 Back to KL

 NOTA PENTING : KLIK SINI UNTUK SERTAI CONTEST CREATIVE EDITING.TQ

Previously kan aku de citer pasal g cameron tu kan..? ingat lagi tak nie.. ha..ha..! haippp!! tak baca lar tu..hmm..sampai hati uolls kan? takpe2 ai merajuk ok.. eh2..tak2.. tak pe2..tak baca pun takpe.. yang suka penulisan ai ni..jutaan terima kasih kat uolls nokkkk..huhuhu..

DSC04187

so last day in cameron tu.gedebak gedebuk kul 11 am baru check out.. masing2 wat hala tuju masing2 ar kan.. yang aku ni plak tak setel2 nak bershopping ni ha. so kuar jer dari tanah rata.. weouls pun menjelajah lar tanah cameron ni.. pi kat pasar brinchang tu..duk usha apa yang aptut dibeli..sayur2,buah2 and yang fenting adalah strawberry ok.. 3 kotak besaq acik sapu..huhuhuh... eyyy. kalau tak beli strawberry bukan pencinta strawberry lar namanya... abis tu yang aku buh Ann GreenStrawberry ni wat menda..huhuh...haha...

pastu weouls terus proceed turun ke tanah rata kira nk turun ikut tapah lar kan... ko taw lar..umat manusia tu sket nye ramai time cuti sekolah ni..so weouls mmg dah redha nak tempuh jem ke hapa, jadinya mmg santai habis lar kami berjalan2 kat sini. tpi weouls tak naek pun area kea farm tu..sbb nye jem gilo..tak dapek tu de jepp... hehhehee..

 DSC04189

turun jer weouls stop sat menikmati teh cameron dengan angin yang sepoi itu..selang seli dgn sejuk2 salji.wakakkakaka... saje je nak melayan ni sume..kat santai..haruslah benti2 and feeling2 ye dok. DSC04191

permandangan indah..besar sungguh lar ladang ni ha... hmmm.. best dud...DSC04195tapi tu lar..aku pun wonder gak lar kan..camne lar depa nak naik atas nun duk petik2 daun teh ni ha.. 

then lepas lepak2 tu.. turun lar kami..so kat daerah Habu tu..benti lagi kat Bee Farm pulak..saje je..tengok lebah2 ni berterbangan mencari madu dia..eh2 salah.. menghisap bunga untuk dijadikan madu sebenarnya.

DSC04197

kebetulan pulak ade strawberry farm tu sekali.. tapi buahnya takde yang merah... yang banyak yang muda..hijau2 tukan.. jadi misi aku mencari GREENSTRAWBERRY sudah tercapai..haahhahahaa... ko taw lar kan..kenapa aku letak GREENSTRAWBERRY tu.. tak ke korang pk buah strawberry yang muda itu berwarna hijau. aku mengadaptasikan diri ku ini..sebgai muda...wakakkakakaka.. eh2 ko jangan tak taw..aku laki bini kat atas nun pakai glove ok..kunun2 kat moscow ar..sejuk benor..wakkluuu...nan hadoooo ye lah..kuikuikuikui DSC04202

GREENSTRAWBERRY

DSC04198

kat sini nak petik pun boleh.. pastu timbang lar..hehheheeh DSC04199

uisshhh..banyak k lebah2 ni...geli mat..mat.mat... hahhhah..  DSC04204

kunun2 lar.. pemilik ladang strawberry..hahaha DSC04205

yang ni pemilik ladang yang dah berjaya..merenung masa depan..bukan belakang.. gagaga... uiksss..nampak no dh chubby wehh...double chinn tu..DSC04206

ok fine..mmg lebah betul..yang sedang hinggap kat bunga nun tu ha...real ok..

dah abis kt situ.. weouls terus lar turun menujuk ke destinasi yang seterusnya...

DSC04213

pit stop kat Lata Iskandar pulak..sajer jer.. kata santai..haruslah benti kan...hahhha..DSC04215

ramai jugak orang benti2 kat sini..yang mandi2 pun mandi...hmm..sukati lar labu..huhuh...  DSC04218

laki aku pulak...nak terkujat2 nak mandi ni...seb baik ai kata NO.. kita g tempat lagi baik dari ni...PVT punye..hahaahhahaa...

 

then pastu terus balik semenyih..at highway benti kat RnR.. tukar driver..aku drive smpai semenyih ler petang tu..huhu...

 

so holiday kali ni berbaloi lar..cuz aku dapat makan strawberry secara tamaknye ok..hahahhaha..syorrrrggaaaaa...

p/s : yeahhhh....next week g holiday lagi...huhuhuh..honeymoonnn...

6 comments:

miloicekaw1119 said...

bestnye dpt jln2..

[z@ck] said...

nak strawberi celup coklat..
=)

atty's said...

nak cikit stroberi..

Ann GreenStrawberry said...

Milo : yezzaa mmg best

Zack : owh nak jugak.bulih jer

ktys: ha..untuk akak pun boleh juga..heheh

Miss Moon said...

ainnnnnnnnnn baju kamu sangat lawooooooooooooooo

Ann GreenStrawberry said...

miss moon: uikks?? baju itu kah..? haisshh.. biasa sajer