Pages

Tuesday, December 22, 2009

Sakit mata sudah...

NOTA PENTING : KLIK SINI UNTUK SERTAI CONTEST CREATIVE EDITING.TQ

 

Salam uolllss....

sorry lambat mengupdate blog lately nie..bukan apa..aku mmg update tapi dah takdir aku jath sakit jadi takleh lar nak update apa2..sian wehhhh...lagi pun banyak dtory nak citer ngn uools nie..

 

the reason aku tak update adalah :

DSC04222

Aku tengah mengalami SAKIT MATA...seyes weeehhh tgh sakit nie.. bukan jangkit ngn sapa2 ni sebenarnya akibat dari aku ketiduran lantas tidak membuka lense...ok fine aku taw tu..sebelum tido mmg kena buka lense tu kan.. masalahnye...aku terlupa ok..dah penat sngat..tengok pulak Mr.shyir dah layan mata..aku pun kunun nak lelap2 je lar kan..sekali ko..ha..sampai ke pagi sudahnya...pastu leh pulak..bukak n cuci sket then pakai balik lense tu..malam nak bukak hambik ko..terus merah2 sebab dah kering..

 

so ingatkan merah cam biasa kena tu sekali..ha..tek benti2 ok airmata ni kuar..mata belah kanan aku ni pulak penah ada kes....dalam kelopak tu ada parut lar..akibat dari jari faris yang ingin memegang bahu ketika aku nak pakai seluar beliau..sekali tercucuk pulak jari kelengkeng nye kat mata aku ni..pedih ya rabbi..siap g klinik ok...kira bila da ok tinggal parut dalam tu...

 

now..bila dah asek air mata keluar jer..kelopak pun dah bengkak..so effect sekali ngn parut tu..setiap kali kelip cam ada benda tolak kat bola mata tu..cam pedih lar..esoknya(isnin) nk g kerja tu..tengok cahaya..ha ko...sakit ya rabbi...tapi gigih gak g opis nie..sebab ingat ada keja tak siap... sampai opis siap keja apa yang patut..then aku dah melepek pening apa semua..tertidor...dgn tak lunch nye apa..dalam kul 3 suruh mr.shyir jemput ajak g klinik..tak tahan tol dah nie...

 

doktor kata infection biasa..takde luka lagi tapi setakat ni kena banyak rehat n tido jer lar..takleh tgk chaya sangat..feel like orang buta baru nmpak tu k..pedih jer kena cahaya..sades giler...

 

hari ni..MC... aku lepak umah jer lar...hari ni aku balik senawang nk rest kat umah mama aku plak..kang kalau rehat or tidur semedang umah mertua,..tak bape enak lar kan..so rileks sini dulu..ehehhe...

 

ok2...ni pun aku gagah nak update..bila tengok dah bersawang habis blog nie..haisssshhh..fening mak..banyak n3 nak kena wat nie..nak cicior kata orang perak...

 

jadi doakan aku sihat semula k..ni pun mata dah pedih balik ni..nengok screen lappy ni lelama...adoiii..nak rest ler...

 

p/s : korng cuti ni g mana ek? hmmm.macam2 aku tgk blog uolls..menarikk tertarik deboomm betul lar..hehhe.. uollsss kasi join contest ai ok...

2 comments:

.ziera. said...

ciannye..
cepat2 sembuh kay..
pergh.. doktor dah bg green light tu tido n rest byk2..
besh2..
tp sakit xbest..
wah da byk sgt menceceh ni..
so semoga cepat sembuh lah :)

Ann GreenStrawberry said...

ziera : baiklah adekk ku..tQ for concern