Pages

Monday, December 28, 2009

Malang Tak Berbau, Perjalanan Terhenti Di Tengaj Jalan

NOTA PENTING : KLIK SINI UNTUK SERTAI CONTEST CREATIVE EDITING.TQ

Hari sabtu mmg ada program family lar.. g kenduri kawen yang berkaitan dengan sedara mara jugak.. ada 2 kenduri kat gombak n Mambau Seremban..so we ouls mmg nak g dua2 ni..tapi kami terkandas..hmm..camne tuh..adooiii...aku malas nak citer sebenarnya..tapi cam tak syok lar kan tak share ngn korang kan... lagi pun ni kan diari on9 ku..so citer lar sket ok..walaupun cam sadiss je citer nie sebenarnya...

ok lar aku citer k...berkumpul kat umah nenek suppose kol 11.30 am camtu..gedebak gedebuk.. gerak dari semban ke gombak kul 12.00 jugak..konvoi 3 keta..

DSC04237

mula2 tengok muka perempuan ni dulu k..MERAHNYA MAK NGAH .. masa ni cool lagi lar kan..DSC04239

Penumpang kami adalah 3 dara ni ha..... DSC04240

Driver pula ofcos suami saya...

ok nak di jadikan citer..mmg lar kat MRR2 ni selalu nya jem je kan..kebetulan pulak masa tengah jem2 tu aku dah nak terkencing... hmmm taw lar kan..simpang nak ke maluri tu buat jem..den pas je simpang tu nak suh Mr.Shyir benti kat stesen minyak tu..sekali terlepas.. takpe lar...

yelar..kalau ko tengok tajuk tu pun ko dah taw kan..? malang tak berbau rite..kalau berbau dah lama mengelak..oleh kerana dah tak tahan sgt2.maka setesen  yang terlepas tu kan...belah kiri ada lagi petronas melawati depan sekolah sri inai tu..nak  benti lar. kan..sekali mmg aku dah nampak signboard petrol pam tu lagi 500m tapi weouls lane kanan..mr.shyir impit kiri  elok je masuk simpang petronas tu sekali..bunyi rmpuhan kat belakang... tengok2 ada motor tergolek sudah...warggggggggggggggg..dh gigil weh... cepat2 kuar...suh budak tu ketepi and guesst wat??? budak tu dah berdarah2 dah..mean budak tu..mamat bujang 2 orang lar... adoiii..sadis wehhh...tak pk panjang..drop 3 dara tadi kt petronas tu while bapak aku pick up pastu ..terus hantar ke klinik..yelar..dah berdarah2 takkan nak wat dek jer..dah lar salah kita....

yang berdarah2 tu cam nk pitam jer..yang member belakang dia ok takde apa sngat cuma luka sket2 je lar... hantar ke klinik..yang tangan berlobang tercucuk break gaknya nye masuk n jahit tangan dia tue..aku suh x-ray sekali kot patah ke apa kan..dah setel kat klinik terus hantar mamat tu balik umah kat gombak. Kasi dia rest balil..yelar kesian dow..dia tengok daran banyak nak pitam dah..

dah hantar balik pe sume.. patah balik tempat tadi tengok motor plak..kot apa yang leh buat..repair apa yang patut lar..bincang2 ngan mamat yang tak cedera sngat ni.. dia kata bawak terus ke kedai motor.. seb baik dia nak setel camtu jer.. tak de lar nak pow2 gitu ke apa kan.. kedai motor pun dekat jer ngn petronas tu.. ada 4 5 benda repair..ye lar..kita tanggung je lar semua..setel camtu.. adalah dalma RM300 kuar untuk bil rwatan n motor sekali... then weouls terus balik semban balik ..smpai dalam kul 6 camtu kat umah nenek.

DSC04245

see my Sheshona (Persona... nama manja tu_ bertambah lar koleksi calar dan sagatan di sheshona ai..huhuh..xpe2..janji mamat tu selamat...buatnya teruk ke hapa lagi..nauuzubillah ok....kussss semangat....

sudahnya kenduri dua2 tak pat pergi..takpe lah..bukan rezeki nk g umah kenduri tu..mungkin rezeki tu dah pergi ke rezeki mamat dua orang tu... nak wat camne kan...we ouls amik benda sebagai perkara positif lar.. kalau tak kena time ni..mungkin di lain waktu kena jugak.. jadi terima jer qadak dan qadar tu.. Allah dah kata bukan rezeki kita hari itu, rezeki orang tu, dan Allah juga dah tulis yng weouls excident.. takpe2.. mungkin Allah juga nak remind we ouls jangan wak kereta laju2...

Apa2 pun..jika kita ditimpa musibah..kita kena bersangka baik dengan Allah..Nescaya ada hikmah disebalik musibah yang kita terima tu...

even ada rasa bersalah kat oran tu..tapi weouls dah minta maaf berkali..alhamdulillah..maaf diterima.. ok lar kan... ni first time dalam hidup xcident sebegitu sekali..hmm..cemas tak cemas lar.... skang ni dah phobia plak nk bawak keta laju2...aiyakkkkk...!!

p/s : eyyyyyyyyyyyyyyy..geram seh..aku dah taik benda ni nak siap..sekali terus lappy terpadam...n no backup for this n3...tu lmbat sket nak wat n3

2 comments:

atty's said...

alhamdullillah takde apa2..kan ..

Ann GreenStrawberry said...

tak de kak.. hmm..tapi dah seriau nak bwak keta...heehhe