Pages

Thursday, August 27, 2009

New Bag


ya Ampoonn!!! sory geng..i lambat update..
banyak kerja mau setel..
melibatkan kerja2 memfailing..mihahahh..
makanya takde lar depan pc ye dok...
tapi takpelah atleast ada something nak update kan...
so dengan lafaz bismillahhhh..marilah kita mulakan..

wahahhhh!! skema gilosss...
ekceli bag ni dah lama aku beli..
last week camtu lar..
tapi baru teringat nak wat n3 kan..mihahhha...
keterujaan membawa bag baru...hahahha...
beg baru tu beg laptop aku..
sebabnya beg laptop lama sudah ala2 segan jer nak tampung laptop aku tu..
ekceli nak cari beg ni dah agak lamo gak lar...
tapi ricky nye ricky mahal lar.
pastu tak menepati ciri2 yang aku nak..
so aku pun ajak Mr.Shyir cari kat area2 seremban ni..
hajat nk beli cable DVD..sekali pusing2 dalm kedai tu tengok..
terjumpa beg idaman ini..
wahhhh!! terus tak pk panjang..
sambar je lar..
cuz mak penat wehh nak cari lagi..
harga pun not bad..dalam RM 135 only...anybody nak order??? buleh jer..
yang fenting colornya GREEN ok....!! huhuh...meriah klu duk usung sana sini..
sangat2 berbaloi sebabnya beg ni ada 3 compartment...
1 untuk letak laptop..
1 untuk letak charger, cable etc
1 untuk letak benda2 kecik2 cam cd, pendrive etc

from the back..jenis yang keras tu..
so laptop tu kira terlindung lar..
dah tak lar nampak gelebeh biler ko pikul tu...
cam statik jer...
yang fenting juga G itu...
stand for GREENSTRAWBERRY
also ade pemegang belah atas..rasa2 tak nak pikul..ko jinjit or bimbit pun bole..
btw..beg ni bukan utk hp jer, lain2 pun bole..sbb laptop aku adalah NEC..so leh jer masuk..
beg ni ada macam2 color...tapi yang ada time tu tingal hijau n hitam jer...
corak2 nya adalah abstract..sangat memukau ok...

haruslah tuan punya blog menepek pic beliau disini...
muka aku arini before g kerja...
dengan tak pakai mekap nya...
secalit color pun xder..
some siap berspek bagai..dah macam makcik pulokkk..
ahhahahahahhaa...

ok2..klu aku sempat aku update 2nd n3..
klu idak..besok lar jawap nya..
aku nk buat n3 pasal wedding aku lagi..
masalahnya...hmmm..hmmmm....
tunggu je lar k...

p/s : adeeeehh!! sakit kepala kerana lapar sudah..warrggggghh!!

10 comments:

prebetsabu said...

huhhu.. sama sejibik ngn beg golla kitorang..

ituhari beli kat golla sunway pyraid.. tak hinggat lak harga dia.. tp yg ko beli ni dah murah la.. tak aci... hihiih

mrs.miera said...

weh yang...
beg same ngan membe aku la..
sebijik..
hihihi

wh0se said...

samala kita ada beg begitu...cuma bezanya whose punya warna hitam...papepun memang berbaloi ada beg ni...tak rugi beli...

Ann GreenStrawberry said...

prebetsabu : owh..really?? huhu..bleh wt club nie...hihih... hmm..ade tempat tu mahal gak...tapi kat kedai yg ann beli ni..murah pulak..hehehe..

mrs.miera : yooo... mihahahah....harus lah mesti ada yg sama..meh join sekali beli...

Ann GreenStrawberry said...

whose : hmm..betul tu..mmg tak rugi pun..before dis pakai bg laptop yg hang cam tu gak..pastu dah cam vuruk n tak best..kasi beli baru..lagi pun dah rosk dah pun beg lama tuh

masviona said...

huhuhu betul kata prebetsabu tuh sejibik bag lappy weols...golla bag....beli kat golla sunway pyramid tp nape yg ann punya ada lak tetiba logo HP eh...tp seriyes bag nih dah ler lawa...kaler hijau adalah wajib n best sbb bagus lah....:) tapi rege ann beli lagi murah tp kan rasanya sbb HP dah beli golla nye design kot so HP market kan murah sket kot...huhuhuhu

noor haNISAh mohd mohiyeddin said...

aku sangat jeles la ann...
ni tak patot terjadi...
beg ko sejibik ngan beg aku...
cumer yg membezakannyer...
ko nyer tulis HP, aku tulis GOLLA.
tp samer jekan...

sedihnyer...dulu aku beli rm190...original price rm210 tak silap aku.sekarang ni rm50 pon dah bleyh dapat. tp aku tak tau tu yg ori or tak. aku beli kat low yat...
tapi tu citer 2 thn lepas la...
huhuhuhu...beg tu aku dah pki lamer...
yang best nyer:

1.beg ni tahan lasak...waterproff jugak...so time hujan aku tak risau coz air tak masuk...banyak kali jugak la beg tu mandi ujan ngan aku..alhamdulillah, tak kener laptop pon..

2. beg ni sangat selesa coz beban bila kiter sandang beban tak raser sgt. bijak org yg design beg ni.

tapi 4 ur information, beg ni verion 2007.design ni seangkatan ngan desing beg kaler kelabu, hijau, merah tak silap aku..

version 2008 nyer lagi cantik, kaler ceklat n lain2...corak dier memang semart la...tp beg ni memang best...aku sayang ini beg

Ann GreenStrawberry said...

masviona : yup..hijau itu suci?? erk..what? hahaha...jngn jeles i dapat murah..hahha..takpe2 uolls beli time beli plak..ni dah kira murah lar...tular.camne logo HP leh ade plak kan? hahahaa....rejeki namanye tu kak..

nisa : hoiiiiissshhhh!! fanjang nye ko bg komen ke ko wat n3....hahahah....mmg menarik taw ini beg...makanya..korang dan korang bg feedback yang memberangsangkan aku utk lebih giat aktf pakai beg nie..hehehe... yang ni original tue..huhuh....how dare i dapat murah..lalallaa

noor haNISAh mohd mohiyeddin said...

ko beli lambat...cuber ko beli samer time aku...mesti menggeletar nk bayar

Ann GreenStrawberry said...

nisa : hahaha..itu pasal lar..
klu mahal cam ko ckp tu..pk bynk kali nk beli..miahhha