Pages

Tuesday, August 18, 2009

sawah padi yang indah

jumaat tu bangun awal ye uolllssss!!.
mana leh lepas subuh tido2 balik..
takde makno nye..umah aku leh ler wat kan..kalu kat kampung mana leh...op cuzzz lar kat umah embah ni mandi air kolah kan..ya ampuuunn!! sejuk wehhhh...aku punya lar bercinta nak mandi..pastu mase aku turun buleh plak embah siapkan air panas utk aku mandi..ya Allah!! segan tol..tak ler..aku leh survive mandi air sejuk nie...tapi dek sayang kan cucu menantu...eawwaaahh!! declaire sendiri nampak....pannngg!! kena pelempang sedasssss...haahhaa..

dah siap2 apa sume...g bekpes...later mr.shyir ajak p sawah plak..akan tetapi dia nak naek moto..oh noooo!! ai tak buleh ye nok..hahahah...cuz motor tu kan..ala2 nak setat ke tak camtu la..hahhaahha..terus naek keta...sja menggedik2 di sawah padi pagi2..sangat lar syok..motip utama konon nk wat photoshoot lar kan..tapi nan ado..sebab padi dah banyak kena potong..so xdapat lar nak amek shot yang belatar kang padi hijau..mybe next time..hahhaha...

oh..time ni mmg betul2 pagi..kul 7.15 aku rase...ya ampoonn!! nyman wehh....suka aku dapat hirup fresh air..suka giler weehhh..
dan seperti biasa aku terus menggedix2 dihadpan suamiku..miahhahahha
ermmm..padi yang tak menghijau sgt..baru pas tarah...

kat tepi2 ni leh mancing...huhu
feel2 lagi..dalam pala otak..ngntok n nak tido..bleh???
ni best...nice shot..n matahari pun feel cam aku gak


owh...jgn sgka aku nk bunuh diri k...time ni mmg takdok keta langsung.klu nk baring pung boleh...hahaha


then terus balik umah..n shot kat umah embah pulak..
ruang tngga depan
see ada bawah umah lagi..pastu ade pangkin kat seblah kiri tuh..syokk ooo..

hehehe....later kul 10 pagi gitu..p hntar mbah g bank jap...n g pasar..wah..betul2 suh beli barang dapur nie.ghehehe..takper2...i kan dah biasa...harap maklum..

hmm..banyak lagi nk citer..tgu next n3 ar..

p/s: bnyak no n3 nak kena buat nie...kasi aku tarik napas jap...


5 comments:

ciare (^_^)v said...

ehh majlis kat umah ur hubby da setle ke? letak la pictures :D

mAr@ZiEy said...

suke sawah padi..time pg Bota aritu..sawah sume tak menghijau..kering je..huhu

Ann GreenStrawberry said...

ciere : yup dah setel dah...dia wat majlis biasa2 jer..nati kita upload k..

maraziey : ha kan..suka time dia hijau tuh..syokkk

Miss Moon said...

cantek la umah kampung cam tew aain ..kalau wat photoshoot misti lawooooooo

Ann GreenStrawberry said...

moon : haah..mmg cantek.tapi padi mase ni tak menghijau lagi cuz baru potong..heheh..jom kak..next photo shoot