Pages

Tuesday, August 25, 2009

testing biskut raya


last weekend mmg tak plan nk ke mana2..
cuma nk balik umah mertua aku je lar..
yelar..dah suami nak balik umah bonda nya..
jadi i kan sang isteri kena lar ikut perintah suami terchenta..
cuz nak sambut puasa kat sna..
aku on saje k..huhuhu...

so xtvt dirumah mertua tu takde lar havoc mana.
cuma havoc ngn adek2 ipars sajer...
borak2 g gossiping..wahhh!! kurang pahala nokkkk...!!!mihahaha..
ahad plak budak2 ni ajak wat biskut raya pulak...
untuk tetsing sedap ke tak..

teraju utama untuk buat biskut nie..
adalah adik2 ipars perempuan ku..
adik ipar perempuan ade 4 org ye..
termasuk aku 5 lar kan...amat lar meriah gilosss..
i lykeeee...suke..suke taw..

ekceli ade lagi 3 orang behind tapi we ouls tak membenarkan bliau join snap2..
sendiri paham kenapa k...
huhuhuh...
me and adik ipar no 5..
i ada adek ipar 7 org ye...
harap maklommmm..
the things nak buat kuih..
sgt complete yehhh...sbb macam2 jenis leh buat..
so nak taw kueh apa yang weouls buat..
yup!!! ade 3 Jenis..
ni sume kerna suka2 ok..
ikut sedap tekak je nih...
coklat cip yang rangup dan buleh wat lagi..
sumpah sedapppp!!!!
biskut mazolla pun sedap gak...
walaupun rupanya cam gitu..
mihahahahha...tapi sedap gilossss jugakkkk...
3rd one.... saje suka2 gak nak wat muffin coklat..
ya Amponnn!! sodap gak..
mmg tak hengat..dah lar buat siang2 kan..
bau jer dah ngancam...
perggghh!! gigil wehhhhh..
haahhahahaha...
resepi tu nanti aku bg k.tak sempat nak copy lar..

lepas buka terus terjah itu biskut lar..
hehehhee..after terawih tu..baru chw balik umah mama..
sobab sok nya kerja...hehehe....

p/s : hmmmm..aku sedang ngidam nak makan char kuew tiaw lagi...abang!!! sayang nak..tolong beli buleh????

5 comments:

ciare (^_^)v said...

ya Allah terernye kamu bab2 masak ni..ohhhh rasa rendah diri T_____T


;p

eazy said...

nk resipi boleh chef?
eazy pown suke masak.

Ann GreenStrawberry said...

ciare : uikksss!! kmo jgn gitu taw... meh2 kita wat class masak2...hihi

eazy : buleh2..di update later taw

eazy said...

tenkiu,btw kak.dah mengidam kew?hehe

Ann GreenStrawberry said...

eazy : hehehhe..ngidam?? eh2..blom lew..hahahha