Pages

Wednesday, August 19, 2009

persediaan kenduri

pagi sabtu tu..mmg dah kena awal2 bangun kan..cuz aku n mr.shyir kena p pasar..plus bersama pakcik n makcik beliau...senarai barang2 sume dah ada..maka gigih lar kami pi beli barang tersebut..dah beli2 barang tu smua..balik umah dalm kul 9 n bekpes...

pastu mula lar sedara mara smpai pulak..nak tolong2 buat persiapan tuh semua...yang best nya..aku kena masak salah satu lauk utk kenduri tu..dn menu nya iaitu...AYAM BEREMPAH...fine!! mmg aku kena masak..tapi bagi tu semua kacng goreng..tapi lagi best kena perap ayam tu sebyk 25 ekor..yes!! hrap maklum...tapi hasilnya amt lar memuaskan..hohohoh.. i lykeee.... nk resepi??? nati i bg ok..hhehhe..terbaeeekkk taw..

sesi menyiang ikan keli...oh ni mmg fveret part aku..kasi oter sket ikan2 yg dah disiang dari pasar tuh... oh ye!! menu utk kenduri ni..udang masak gulai cili api..ayam rempah.. ikan keli masak sambal..sayur buncis goreng..kenduri ni utk menyambut pengantin.tahlil utk arwah atuk mr.shyir n utk smbut ramdhan..
gigih ok..duk nyiang tuh...
adik2 ipar ku..duk nyiang udang2..hhih...sweetnye mereka..wah!! ayat bodeknie..heheh
oh ye!! dis Mr.MoonJay..he's the owner of Moonkeys partner plus presiden Aril Fc..adik ipar gua ni beb.hihih...

ini juga orang terpenting among family..Paman Tasor namanya..aka Pakcik Tasor...huhu...ikan tu sebenarnya nk wat lauk utk lunch..huhu..best2...

aku dah siap perap ayam..siang ikan bagai..petang tudah goreng2 ayam..siap2 plak utk malam..tgu next n3 utk malam kenduri..hehhehee

p/s : ishh...byk nye n3 aku nk kena buat....buat kat opis bleh..? hahahhaha

4 comments:

ciare (^_^)v said...

gimme 5 ann!!! keli always be my favourite. beli kat psr borong selangor RM3.50 sekilo. hehehe

CintaKu Iman said...

wah ann...siap masak lagik lauk pantin..chaiyok!! chaiyok!!!!

[z@ck] said...

nak resepi ayam berempah..
hehehe
=P

Ann GreenStrawberry said...

ciare : huhuh..taw xper...dah expert duk siang menyiang..

cintaku : hahahah..tu lar pasal

zack : buleh2...no prob..nt ann publish kan