Pages

Wednesday, January 6, 2010

Vacation: Genting Highland Day1 Part1

Semua yang baca n3 pasal aku nk genting tu kan.. jadinya takyah ler aku nak citer panjang lebar sangat.. ye aku g HONEYMOON... setelah 5 Bulan kawen baru hengeh nk g honeymoon.. iye..aku tak bohong.. means aku ada g vacation2 yang len..tapi join together with family lar kan.. tak syiokkk... ni hamikkk.. berdua jer... bukan bertiga berempat...  tu semua nak kena buat baru dapat.. wkakakaka.........

Aku g hari ahad ritu smpai selasa. Kira aku amik cuti 2 hari lar. Mr.shyir tu cuti sendiri.. kata kerja sendiri..haruslah sesuka hatinya..hehhe... memandangkan Semenyih ke genting tu tak lar jauh mana.. weouls bertolak dalam kul 11 am gitu...gedebak gedebuk.. sampai kat Skyway Genting around 12.30 pm gitu..beli tiket return skyway RM 10 perperson. eh..rasanya korang nak tak aku buat bajet aku bercuti ni..??? nati k... if ade terluang... 

P1030023

Berbalik pada skyway cable car tadi.. makkkk aihh.. nak bertaur sket punya panjang... seb baik dalam 30 minit je menunggu.. kalau lebih tak taw lar..cabot kaki ni kot.. ahaha.. alar kebetulan hari ahad kan..stil hari cuti..makanya ramai lar orang berpusu nak naik genting tu.. plus tourist group2 ni ramai plak. nak2 pariaa... harap  maklom..hahahha...

P1030015   ceaaaaaa.. baru berlepas.. btw weoul park kereta kat sini gak.. tapi bukan dalam building tu lar.. kat tanah belah atas tu ade parking lagi.. hamikk.. 3hari park kat situ secara FOC.. hehehheP1030033

alar.sapa yang tak penah  naik cable car tu kan.. hmmm.. tak perlu lar aku nak mention lagi k P1030030  suami saya yang coooll..  hehhehe..P1030022

sekali lagi.. coollll.. ahhahahha

sampai kat genting.. terus menuju ke First World hotel for check in. yesss!! mmg aku nak wat booking b4 arrive there 3 week before.. so tak yah risau takde bilik ke hapa.. to senang kalau pakai voucher...

P1030036

then sampai kat FWH amik no.. sekali ko dapat no tak hengat punya banyak angkanya.. lagi 250 orang aku nak tunggu.. hahaha.. padan lar...mmg ramai jugak lar oarang nk check in. Cina semedang... cina dari cina tu taw.. semua nk berjudi..hahhhaa so what we do.. amik no terus chow solat n g makan...

 P1030041

balik dari makan n solat tu tengaok no dah 400++ lar kan.. so decide duduk n lepaking sampai lebam.. wakkakkaka... bohsan.. jadinya bermusik lar telinga kami.. hahahhaa.. around pukul 5 pm baru dapat bilik.. bayang kan lar since kul 2.30 pm amik no.. ha.. lu pk lar sendiri..mihahahaa...ko taw lar kan.. FWH ni kan ada 6000++ bilik.. so harus lar ramai. ada paham?

fworld-standard

ni lar rupa bilik weouls.. amik standard je.. janji dapat tido.. tapi katil weouls takde lar separate camni kan.. request yang double punya lar.. tak syiokkk ar kalu pisah2.. miahhhaahha... gambar to di google.. tak koser nak amik pic.. masuk2 terus landing... malam baru kuar jenjalan..

p/s: tgu next n3.. nite in genting lak

3 comments:

ciare (^_^)v said...

wuahhh cant wait jugak mau ke sana utk honeymoon.wahaa :D erm ateee teman ni lg laaa, br terhegeh2 nak honeymoon...eh dulu ade honeymoon, tp sehari jer kat perak.so xrs honeymoon sbb kat negeri sendiri. HOHO :D

mrs.edy said...

bestnya g hnymoon...
nk g jgk...[wat muke seposen..]
nk hnymoon d bali ouh...
pakej plezz...
nggee~~

Ann GreenStrawberry said...

ciare : hahahaha... tak sabar ek..? mmg best ler..sbb langsung tak hingat pasal kerja n apa2 pun.. yang kita taw.. enjoy the moment honeymoon with hubby. hahahah...
nanti ann ade tips jugak untuk ciare nk ke genting tu.. leh bajet2 lagi..heheh

mrs.edy : hahaha. kena kawen dulu.. ok nanti ann bagi k