Pages

Wednesday, January 13, 2010

Yeah! dapat cousin baru lagi

Las monday nite.. pas kerja balik umah. after maghrib kuar terus g beli barang baby n zasss terus ke Puncak Alam.. Ya ampoonnn tak sabar punya pasal ok.. ha. hambikk ko taw lar kan Senawang dengan puncak Alam brapa jauhnye.. ehhehe..selamba ok sesah ke...

bukan apa.. tak sabor no nk tengok baby baru kan... jadi disebabkan baby baru ni juga cousin baru aku.. anak Maksu aku yang no 4.. kira dia ni adik kepada Arwah Iskandar yang aku citer dulu tu.. korek balik n3 lama aku.... mmg dari dalam perut maksu aku ni aku duk uli2 n cakap jer.. yelar..teruja nookk dapat anak perempuan... yang abang2 nye adalah lelaki...hehuhuhu

DSC01996

this picture was taken by ADEQ.. on Sunday..siap MMS kat aku(mana aku tak berdesup esok nya..tak menahan wookkk) dia n mama aku pi hospital right by dengar berita gembira itu terus zaass ke sungai buluh.. aikkkk?? cepat amek.. teruja lar tu... mak aku mmg gitu..excited semedang je bila ada kelahiran baru.. anak buah baru... cucu baru blom lar ye ma.. harap bersabar.. insyaAllah ade rezeki kami berdua nanti...sob..sob..sob...DSC04338

  • Nama baby : Nur Damia Izzati Binti Md Zakuwan
  • Nama Glamor : Gegirl
  • Tarikh lahir : 10 Jan 2010 (100110)
  • Waktu Lahir : 8.15 am
  • Berat : 3.15 kg
  • Sibling : No 4 of 4
  • kaedah : Normal

Sangat baik ini budak.. aku teruja tol lar ngan baby girl ni.. ya ampoonn!! tak taw nak kata lar.. masuk dalam kedai baby tu.. aku rase semua benda aku nak capai... kopak pun kopak lar.. janji aku suka.. seee... blom anak sendiri tu.. kalau anak sendiri tu apa jer untu anak aku tak kisah.. murah mahal belakang kira...

DSC04340 this the Mother.. aka Maksu Alin. mase preggy tu.. perot nye besar bukan men... ingatkan baby besar.. sekali kuar..aikk 3.15kg je.. takpe..seb baik kecik..senang nak gomol gegirl.. she's very excited dapat baby girl.. mmg dari dulu suka baby girl.. tapi rezeki baby boy lagi handal.. 3 anak2 nya adalah lelaki no 3 dah meninggal akibat lukimia, so yang baru adalah baby girl no 4.. alhamdulillah.. dapat jugak akhirnya.. syukur sangat.. eh.. paksu aku pun over taw sangat teruja... laki aku? ha.. lagi lar.. dia pun excited..

bukan apa.. bila masuk kedai baby tu.. dia lagi over ok.. macam2 lar nak itu ini.. cantik lar cute lar.... tanda2 truja lar kan.. aku ni apa tah lagi.. tapi sebelum masuk kedai tu dalam keta dok kata " Ranap lagi hati ni" hmmm.. i know his feel.. sangat2 faham... dan aku bukan setakat ranap... dah runtuh air mata terus... seyess weehhh.. aku beli2 itu ini for baby tu.mmg aku tak fikir dah.. its like my own child u know.. but then kena lar sedar diri tu anak orang..

yang Mr.Shyir plak dah berkobar2 berangan. but feel inside both of us.. hanya Allah yang tahu.. kami hanya berusaha berdoa dan tawakal je.. andai kata ada rezeki kami.. Syukur Alhamdulillah... akhirnya termakbul juga doakan.... tapi tak pelah. mungkin blom masanya lagi.. hanya mampu berserah je lar.. kami ni membawa harapan yang tinggi dari keluarga kami.. hmm.. harap bersabar lar... Anak is not easy what u think.. macam2 kena fikir dan macam2 boleh jadi....

walaupun kami sedih dengan ini.. tapi kami tak pernah berhenti berdoa dan berusaha. Kuatkan semangat untuk impian kami itu.InsyaAllah Allah akan beri Anugerah itu kepada kami.. Aminnn...

sob..sob..sob...

p/s : Tetiba n3 jadi sedih..membawa sinar harapan dengan diringi doa dan usaha

6 comments:

atty's said...

insyallah ade rejeki nanti tuh ..
comeynya ..terbau-bau..bau baby ..

Ann GreenStrawberry said...

attys : tu lar.. insyaAllah kak.. kami berusaha juga nie.. haah.. bau2 baby sanagt best

aDieyZa said...

insyaAllah Allah akn bg rezeki tu nnti.. bykkan bersabar & berdoa k..

Ann GreenStrawberry said...

adieyza : yup.. percaya dan yakin..insyaAllah doa2 k..

mrs.edy said...

sabar je ann..insyallah Allah akn bg rezeki tu..wpom bkn hari ini..

♥ QaseH ♥ said...

insyaalah.....nanti ader la rezeki tu x lama lg,,,sabar yer,,,sabar tu kan separuh dr pd iman sayang,,,,