Pages

Thursday, July 15, 2010

Dunia Baru Reunion

hmmm.. semalam aku menggoogle ke sana ke mari.. ketika itu aku rasa nak on9 FB je.. sekali terjebak.. eh apa pulak terjebak..? ye lar niat nak tido awal sekali.. tak de makna ok.. teruja aku…imageAku terjebak ngn cerita atas ni… alar aku rasa aku je kot yang lambat tau.. uolls dah tengok kot.. hihi.. yep! Dunia Baru Reunion.. OMG! kelakar habis cerita ni k.. mata yang dah ngantuk bila gelak tak hengat mengikik terus segar ok.. tak sabar nak tunggu next episod…

Citer ni tak ditayangkan kat tv.. tapi uolls leh g kat www.gua.com.my.. yup tengok on9..nasib tenet laju.. cepat je aku loading sampai 17 episod yang ada setakat ni…

ok lar aku review sikit lar.. yang mana sedang tengok ni. marilah kita menanti next episod..hehehe.. DB’R ni kisah diorang dah abis study semua lar.. kira masing2 dah kerja dan kawin.. dah jadi baik.. kira fun jugak citer ni.. walaupun ada beberapa karekter tambahan dan karekter lama yang ditukar.. tapi still ok n funny..Disebabkan dah lama terpisah.. so diorang plan nak buat reunion untuk geng diorang…untuk karekter aku review sikit jugak..

Tajul – Mamat ni cam biasa.. dah tak kembang2 dah rambutnya.. kemas dan menjadi business man yang berjaya lar.. masih lagi dengan bisness dia tu.. mmg kelakar ok watak dia ni..dia yang plan buat reunion ni.. so nak kumpul semua member balik.. hehe

Madihah – dalam DBTM tu kan dia mengandung hasil perkahwinan dengan darius tu kan.. jadi diorang dikurniakan anak perempuan  yang di gelar “BELASAH GIRL”.. huhuhauhauah… anak dia masyaAllah.. nakal giler… siap madihah ni pun kena belasah ngn anaknya.. sebab masa madi ni mengandung.. dia suka tengok wrestling.. tu sebab anak dia jadi gitu… hihi.. best jugak

opie – dia nak gemok ok.. akibat stress lalu makan.. makan lalu stress.. hahaha.. makan dan makan terus gemok… dia kerja kat company yang mencipta anti virus.. dan selalu kena buli ngn staff2 opis tu juga bos dia.. sebab opie nie senang perasan yang bos dia suka kat dia.. pendek citer.. asik kena pijak je lar.. watak ni seolah cam orang bodoh je.. pastu 1 hari dia cipta virus kat semua pc opis dia supaya dia dapat join reunion tu. hahah..

Suzana – Dia dah jadi baik.. berpurdah bagai.. tapi setakat ni belum tunjuk muka lagi lar.. asek tunjuk since dia pakai telekung je.. dia kawen dengan orang arab. jadi isteri kedua… kira dah sopan ar.. hihihi..

Sariah/Mariah – watak sariah tu stil sama.. sariah tu alar2 sengal camtu kan.. asek kena buli… tapi sariah tu keja kat kutub utara.. jadi yang akan join reunion tu si Mariah.. kembar sariah. dia satu opis dengan opie.. tapi selalu buli opie.. watak mariah gedik tapi sengal.. hahhaa..

Aniza – Dia dah kawen jugak.. tapi suami dia garang giler.. hahah.. kalau nak lembut kan hati suami dia.. kena nyanyi lagu Justin bieber.”baby baby ohhhh..” haha… lawak.. tajul yang jadi mangsa.. hahaha.. aniza mmg workaholic.. sampai kena strok… hahha..

so far aku dah abis 17 episod.. yang pasti citer ni mmg lawak habis… aku dah addicted nak tengok lagi.. tapi kena tunggu sok lar.. sebab dia tayang isnin,rabu, jumaat je kat gua.com.my..

so anyone yang peminat citer Dunia Baru.. and dah ikut citer ni dari awal.. boleh lar klik kat www.gua.com.my..

have fun guys!

1 comment:

puan farah said...

dah tgk aritu..memang best giler.,gelak guling2..hahahaha