Pages

Thursday, July 8, 2010

semuanya ok2 dan bagus

Semalam adalah hari check up for baby.. ni dah kali ke 6 kot.. kot.. haha.. aku pun tak ingat… haha.. padahal baru 4 bulan 1/2 mendangung… eh.. mengandung.. hehe… start preggy tu dah 2 kali tukar KK.. eh apa kes ko nak  tukar KK kan..?

hmm.. camni.. mula2 aku nak bukak buku merah/pink tu kan..aku g kat KK Ampangan.. sbb umah aku ni dekat jugak lar ngn KK ampangan tu.. masa tu aku pun tak taw KK senwang tu dah bukak klinik ibu anak..bila nak g bukak sanun.. yang KK ampangan kata alamat aku under senawang.. bukan mUkim ampangan.. ok fine.. terus g KK senawang bukak sanun.. ok lar juga.. KK baru kan.. so harus lar baru semuanya.. check up sume ok.. kira proses senang lar kan..

bila dan buat chek up kali ke 4 hari tu.. tengok kawasan umah aku ni dah kena transfer out ke KK Ampangan pulak.. kira copy card aku tu pun dah masuk kotak transfer out camtu.. diorang kata Lavender heights ke pindah KK ampangan sebab distance lagi dekat dari kk senawang.. so aku pun tak kisah lar.. mmg kk ampangan tu lagi dekat ngn umah aku.. ekceli dua2 tak jauh bagi aku.. mybe sbb kawasan umah aku alamat je under senawang tapi mukim under ampangan.. ooooowwhh! patutlar time aku nak cop pengesahan imam masa nikah tu.. Imam Masjid senawang suh pi Imam Paroi.. hahhaa….]

ok.. semalam aku check up kat KK ampangan dan seterusnya… bagus jugak.. sbb semua KK dah kemas kini kawasan taman masing2.. kira tak pack sangat lar.. sekejapan saja… dalm 2jam dah setel… hih.. suka disitu…

semalam check up semua ok2 saja dan bagus2… EDD dah betul.. alhamdulillahh…

Urin :OK

Bp : 100/60

HB : 11.8 (seb baik tak bawah..syukur)

Jantung Baby : ok juga

berat : naik 2kg (hamik disitu.. ye lar…selama check up.. mmg tak naik berat ok… ni baru naik..cover untuk bulan yang lain lar kot)

semalam 1st time dengar jantung baby.. wow… sounds good.. bagus anak ibu.. hhihih… sukkkaaa… sister nurse tu tanya macam2 lar itu ini.. hmm semua ok.. hehhee…

setel kul 10 am.. terus balik umah… lepak n tido jap. sebab petang aku bawak nenek ngn atuk pi setelkan tanah diorang. semalam tak masuk opis.. hahaha..

3 comments:

mrs.ecam said...

adoi 2 jam ko kata kjap ek...heeee aku tnggu 2 jam pong rs cam nk mkn org kt KK tu....sungguh jelas nmpk aku ni x pyabo ek..lalalalala

Bai said...

alhamdulillah baby ok :).

Ann GreenStrawberry said...

mrs.ecam : hmmm.. kejap kot.. kalu dulu mmg jenis tak reti sabar.. tapi sakang ok je.. hhaha.. xtaw apa kes.. maybe sibuk buat crossword puzzle so tak lar rasa lama.. hehe

bai : hihi alhamdulillah..