Pages

Tuesday, September 8, 2009

beliau cam tak percaya??


owh sedih...!! ade jugak pertanyaan seperti itu..
alkisah perbualan sang suami dan sang isteri di suatu hari..

Isteri :bang, nanti before balik umah petang kang kita singgah tesco beli barang jap..
Suami : boleh...barang apa?
Isteri : nak beli barang buat kuih raya lar... ish..kan dah nak raya nie..?
suami : erk?? Syg buat kuih raya? (smbil buat muka terkejut,terkesima beliau pastu dia..) hahahha..
isteri : OMG!! napa?? mmg every year sayang wat kuih raya pun... isshh!!!
suami : yelar2..apa2 je..
isteri : .........

hmm..camtu lar...sket2 perbualan tu..
mana tak nya cam terperanjat lak aku kata nak wat kuih raya tuh..
whatever my dear...i mmg suka wat2 kuih ni...tapi dengan syarat ROH RAJIN MARI.
klu tak mari..jadi marilah kita p beli kuih tu je kat luar sanunn...
Sila beri semangat wahai suamiku...
sang isteri yang teruja nak buat kuih raya..huhu..wink2..si suami..layannnnn..

maka dengan itu..petang tu terus lar weouls membeli belah barang2 tersebut..
yeahh!! happy ok..aku suka..
so..ingat malam ni nak wat kuih raya raya..
hihih..i lyke hokeyyyy....
agak2 nk wat kuih apa ek???
hmmmmm...ku fikirkan kemudian bolehh..? lalallaala..

p/s : persiapan raya blom ready lagi nie..? hhmmm...nak shopping bile ni???..

8 comments:

atty's said...

ekekekekeke..cepat buktikan ann..

Ann GreenStrawberry said...

attys : ha u lar kak ty..mmg nk buktikan pun...hihihi

ciare (^_^)v said...

ann..resepi wantan crispy tu kalo pakai kulit popia agak2 jadik x?

Ann GreenStrawberry said...

ciare : tak taw lar ciare..sbbnye..kulit popiah tu rapuh..so tak dpat lar isinya lekat kat kulit tuh

ciare (^_^)v said...

owh gitu kaaa...aritu dah terjah giant kat tmpat frozen food tu smpai naik kejung dah kesejukan. last skali amek kulit popia. haha. tp takot lak nk buat risau xjd T____T

lg satu nak tanya. psl kek coklat tu kan. bancuhan coklat yg dicairkan tu kena cmpur dgn bancuhan tepung tu ke?sbb mcm xbape paham explaination ann yg terer ni. i beginner lagik :p

hehe..ni mcm soal jawab bersama chef ANN plak =D

Ann GreenStrawberry said...

ciare : mmg nk cari kulit wantan tue susah sket..tapi kan kulit tu bkn kat area frizen food tu..tapi kat belah yang ada cincau,tauhu lembut, dekat2 ngn jus2 tu..sbb yang ann selalu amik kat area2 situ..

bancuhan coklat yang kita cairkan tu..kena campurkan dalam adunan tepung yang ciare dah pukul tadi. so gaul kasi mix itu adunan supaya nampak lar color coklat itu..

hehehe...Cheff Ann ker? hoooissshh..cam tak layak jer dipanggil gitu..i pun beginner lagi taw...hihih

ciare (^_^)v said...

owh tempat cincau rupanya...baikk akan dicari nanti. tp kena msk popia dulu lah. hihi kang terbuang aje kulit tu. hehe

Ann GreenStrawberry said...

ciare : masak popiah kasi lebih...nati bg ann sket..heheheh