Pages

Wednesday, September 30, 2009

Rumah Idaman Kalbu

ni citer jumaat lepas...iye..aku taw dah basi..tapi nak citer jugak k...
disebabkan masa tu aku masih cuti lagi..
so pagi tu pas subuh we ouls tak tido balik..
layan2 tenet jap..pastu ajak mr.shyir g bekpes...
huhuh..pestime bekpes bersama sesudahnya we ouls kawen nyaaahhh!! auuww...
aku plak time tringin nak makan kat nasi lemak yang sedap selalu aku makan tu..
malang nya tak bukak..2 tempat g dua tempat tak bukak..aissehh..
terpaksa lar we ouls makan kat area ampangan jer..
tapi ok jugak lar nasik lemak dia tu..
janji nasi lemak k..
:: eh tu bukan pinggan aku eh... ::
:: kusuk taw baca berita terkini di pagi hari mihahahhaha ::

pas je breakfast tu ... mr.shyir ajak aku p tengok show house yang cantek itu..
saje duk pi tengok.. mula2 tu asek lalu jer..
tak jugak singgah2..kali ni singgah lar...
bila dah singgah tu..tak ku duga...

jeng..jeng..jeng.....

RUMAH ITU SANGAT CANTEK DAN MENEPATI CIRI2

btw location umah dekat Jlan Sikamat seremban..
Semi D : 5 bilik, 5 bilik air , 1 living hall, 1 mall hall
Harga : RM 310K
Keluasaan : 2,428 sq.ft
Deleveloper : Seri Pajam sdn bhd

mula2 tu pandang dari luar halamakkkkk kecik nya umah nie...
sekali tengok dalam...ya ampoooonn!! besar giler wehhhh..
click untk lebih jelas



pic yan atas ni kredit tu seri pajam website

:: tetiba ai saja letak pic mr.shyir mihhahaha..pic aku depa umah gini dalam hp mr.shyir ler ::
:: ruang bilik tidur no 2 ::
:: laman tepi umah... sgt besar hokay... ::
:: living hall :
:: toilet utk semua bilik standar ::
:: toilet master bedroom ::
:: master bedroom yang sgt besar..mudah utk berlari..motippp??? heheh ::
:: master bedroom wardrobe..kalu boleh kasi adjust jadi indoor wardrobe..hehheh..sgt best ::
:: tangga stanle steel hokey ::

:: main hall yang besar jugak ::
:: ruang dapur yang dipenuhi dengan tile smpai ke dinding ::

mr.shyir siap verangan tu..klu umah ni dipenuhi dgn barang2 modern style dari IKEA.. wahhh gile best arrr.....

kesimpulannya...mmg aku berkenan sungguh dengan umah camni..pattern nya..besar nya..tapi adakah terlalu besar buat kami...??? tapi klu pk long term tak kot..mana taw anak2 we ouls balik kan senang ade bilik masing2..seee...ibu yang prihatin gitu...

wat masa ni...bincang2 jugak ngn mr.shyir..mana lar taw..ade rezeki boleh umah ni.. ai kena zikir kat telingan dia k..mana taw dapat pulak..aminnnn!! lagi area kawasan ni centre jugak lar dgn umah parents we oulss... bapak aku ade bg cadagan..beli jer..bulanan pun tak smpai seribu bayor..see....bapak yang prihatin juga untk cdangkan anaknya beli umah nie... hmmmm.. cmne ek..?? kita berdoa je lar..hehehehe...

aku dah dapat ciri2 idaman umah yang nak di beli...?? di ulangi...nak dibeli..beli ke tak tak taw lar kan..hehehhe.e. uolls plak camner...??

orang kata..dengan verangan tu insyaAllah akan tercapai bila sampai waktunye kan????....

p/s : termimpi2 dah umah tu..over kan ann nie. maihahahaaa

5 comments:

m'Z faRa.. said...

n..cantik sngat la umah nieh...
waa..teruja jugak...tapi lom adew family..susah gak nieh...hee...tape..hope fara pown ley dapat umah gnie lah..huhuhu...

Tfaaaaaa said...

besaunye uma ni akakkk..ciri2 idaman gue jugeee..
kekkee..

chopkan sbla uma akak tu untuk saye.hahaha..boleh akak masakkn mash potato untuk saye hari2.ngeh2 :P


beli jelaaaa.cun dahhhh..*jelesnyee*

Miss Moon said...

olohaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lawo gileeeeeeeeeeeeeeeee akak tgk pun tergoda ..kalau akak masuk umah tew harus lagi tergoda terus peluk pintu umah tew meraung raung tak mo balik akakkakakakkak tgk je la keluasan dia dkt 3k keluasan dia . umah akak skrg nih pun baru 1900++ kaki persegi ....adoiiiiiiiiiiiiiiiiii tgk laman tew lagi laaaaaaaaaaaaaaaa

wahhh ain betol ke sebulan tak sampai sewibuuuuuuuuuuuuuuuu ha apa lagi amiks jgn tak amiksssssssssssssssss eiiiiiiiiiiiiiii ai pun tergoda kat umah tewwwwwwwwwww

shiela said...

ann..bia betul, x sampai 1k ke bulanannye...lawa umah tu...besau lak...tetibe tegoda gak..hee

Ann GreenStrawberry said...

mzfazra :hehehhehe.apa susah kawen cepat ada lar family nanti

miss moon : haahha..taw tak pe kak.meroyan ai pas tgk umah nie..best giler..dh berangans nieh... tu lar..klu kita letak deposit 30k...wat loan umah 30 yrs.. calculate2...paling habis pun seribu camtu kena byr..ni ayah ain ckp le..

tfaa : buleh jer klu nak berjiran..bukan bg mashed potato tu jer..siap bukak gerai kat depan umah..hahahha

shiela : hmmm.tu lar..suggestion ayah ann lar..dia dah calculate...