Pages

Monday, June 15, 2009

chu chi tunnel 2 (day 2)

sambung semula..cuz malas nk wat n3 pepanjang...nati kang ade yg tak baca plak..muahahhaha... layankan pic2 yang ado...huhuhu... tapi aku buh lar caption sket2.,...
ni gambaran tu tunnel yang ade tu lar...sgt kecik n scary ye kawan2
ni antara perangkap maut yg di perbuat dari buluh sebagai senjata..uiiiisss!! sgt tajam..walau pun pakai buluh sajer...dan klu sape2 terpijak area nie,,mmg goodbye ar jawapnyer...lubang nie dah byk nyawa dia makan...sgt takotttt
ni pun menarik gak...lubang ni pun tempat sembunyi..sgt kecik n sempit..camne tah komunis2 leh duduk dalam tuh...
org yg keja kat tunnel nie wat contoh masuk dalam lubang tuh..adehhhh!! seb baik kocik.. tu sebb org2 veitnam nie kurus2.. tapi mmg betul...jarang aku nmpak org2 vietnam ni gemuk ooo...
dah masuk dalam..g tutp plak...camne tu? hmm..sukar bernafas kah? tapi tak... kwn aku kata kat dalam tu sejuk..dia try masuk.badan ni cam berisi sket lar..aku cabar pastu...masuk bely kuar tak bley..? wakkakka....cuak n panik...terpaksa buat cara phsyco sket...hihihi..
ko tengok...beliau ni kurus kan..miahahhaah..
salah satu terowong jugak..skang nie tak leh nak teroka sume sbb nya..ade ular n kalajengking..yelar..dah lama tak guna tunnel nie... sape pulak yg nak masuk? negara pun dah aman...
tgh2 hutan tu ade plak patung yg real tuh...harus lah gedik kan? mmg aku standby kipas...panas mehhhh...
uiii...!! sepastik lagi disitu...dushhh!!!
antara perangkap2 yg ade...
contoh komunis2 tgh wat bom..
kat sini klu sesapa nk try menambak pakai senapang betul... leh cuba..peluru tuh 25 ribu dong tak silap aku...utk satu je lar..pilih ar snapang apa ko nak?
komunis2 ni dulu pon tak yah pakai but pun..pakai selipar getah je weh...hahha.. tujuan supaya US Army tak leh kesan bunyi komunis ni sembunyi...hmm..unik plak..
time nie we ouls experience masuk dalam tunnel nie..tunnel ni klu sapa2 nak cuba leh amik 20m,40m,80m,100m smapi 1 km pun ader...tetapi hazab wehhhhh....
mula2 nk masuk disitu...uihhh..!! kecik jer lubang nie...
muka penat disitu...mmg kecik weh,,.kitorang amik yg 20m jer..tu pun hazab...hhahhahah....gigil kaki weh..dah lar gelap...sesak napas pun ader...
ni exit kuar plak...
tapak kesan bom jatuh
kat sini plak..pitstop yg menjamu makan ubi kayu cicah dgn kacang ikan masin..dulu2 ni lah makanan ruji dorang...

pas setel sini..terus balik ke hotel.. rest2 jap...n petang tu kuar g shopping lak..ni next n3 lar k...

p/s: adeeehhh! byk n3 lagi nie...

3 comments:

mrs.edy said...

ann..
best ar kamo..
dpt mlwt tmpattmpat best..

Ann GreenStrawberry said...

MRS edy : buleh tahan lar keBESTan nyer..hehehehe

neezareef said...

keciknye..klu akak kompom x muat..wakakaka