Pages

Monday, July 20, 2009

lebih half year dah


Alhamdulillah...
diam tak diam..dah lebeh setengah tahun aku n mr.shyir bertunang...
hmmm..rase kejap je..
padahal dari bln dec smpai bln 7 nie..
dah genap 7 bulan uollsss...
ehem..ehem...mau tekan disini...
7 bulan bertunang....ada paham semua...

syukur jugak kerna..dalm tempoh pertunangan kami..
dugaan yg sket mahupun besar...
kami tempuh dgn ketabahan hati..
serta bersikap terbuka dlam mengharungi cabaran dan dugaan tu (ehem..ayat majalah tak..?? smbung balik..)
ramai jugak tengok contoh2 yg bertunang ni..mereka tak dapat nk bertahan..
mahupun tempu dugaan tue...
sebenarnya...Allah itu mahu mnguji kita...
bgaimana kita tabah mengharungi dugaan tersebut...
dan dugaan tu datang dgn pelbagai bentuk....
janji kita boleh mengharungi dgn tenang..
dan selalu ingat..bahawa Allah sentiasa disisi kita...

tapi alhamdulillah lar..
aku dan mr.shyir baik2 saja...
dan kami pun bakal melangsungkan hari bahagia kami...
nasihat aku kepada sesapa yg nk bertunang...
hadapi lar dengan tenang apabaila dugaan tu datg silih berganti..
tak kira kecik atau besar..
kdg2 yg kecik tu lar yg punca nya..
sbb kita tak nampak dugaan yg sekecil itu...
yg penting sama2 fahami...
kena cool dulu.. dan ikut rentak kehidupan supaya kita boleh berfikir secara rasional dalam membuat sesuatu perkara...
yakin bahawa hubungan yg kita telah ikat itu akan menjadi suci dan sah...
aminnnnnnn...!!

ade sket wish...: Semoga dengan 7 bulan usia pertunangan aku dan mr.shyir.akan berkekalan hingga akhir hayat...Ya Allah!! perkukuhkan lar hubungan kami, kuat lar iman kami, jadikan lar kami suami isteri yang taat pada agama serta soleh dan solehah, kau murahkan lar rezeki kami supaya kami bisa hidup dimuka bumi mu ini dgn rezeki yg ko kirimkan, maka kau permudahkan lar urusan perkahwinan kami ini, supaya perkahwinan ini diberkati dan diredhai oleh mu ya Allah..!!.. aminnn..

p/s: tetiba ayat cam dalam majalah plak...oii...hingat ko tu novelis ke ann?? xkoser k...

5 comments:

mrs.edy said...

heppy ouh ann skunk..
xsabo nk kawen ekk..

Ann GreenStrawberry said...

mrs edy : alhamdulillah..buleh ar nak senyum2..mihahhahaha

neezareef said...

zaman pertunangan tu mmg ade sesetengah couple byk dugaan tp x kurang jugak yg dpt ketenangan

semoga ann dan bashir berkekalan selamanye

amin

Raihanna said...

rai doakan korang bahagia smpai bile2 yerp?
cheese cake insyallah akan diberikan kalau ann mengidam..
keh2....
ann...
nanti da kwen cepat2 timang bby tau...
ngeh2... buleh x..

Ann GreenStrawberry said...

rai : aminnnn...tu lar.bila lar rai nk bagi...kang nk balik moscow dah..
huhu..ade rezeki ada lah baby..tgu...