Pages

Tuesday, October 6, 2009

color mata saya


adooyaaiii!! terasa nak kuarkan n3 mata plakkk..
makanya aku buat lar...
oh welll.... cik puan ann strawberry sudah kering idea mau buat n3 lar..
hahahhahhha...acikkkk meroyannnn dah ni..hikksss.!!

dah lama no terperap n3 pasal make up nie..
aku kuarkan je lar..
senang....nak kata aku ni pandai make up idok ler..
tapi utk sesuka hati..mmg yes!! aku sukakkk...
jadi nya...please shut up!! n keep ur mouth safely..hhhihih...

untuk makluman anda...
sila abaikan kening yang bersepah itu..
berserta make up yang tidak memakai mascara serta fake eyelashes..
cuz aku tak suka pakai benda tu...lalala...
ye lar..susah weh klu nak remove make up bila nak solat bagai...
jadinya..aku amik pendekatan mudah..takyah banyak keja..hihihi..

:: ni green color.. aku mix with 3 type color of green ::
:: abaikan kening yang sepah itu..xmo toreh2 sian suami i nati nak tanggung...heheh..same color also ::
:: ni plak 2 type green color mix ::
:: this one blue ocean + blue turqoise(camni ke eja?? lantak ler ) ::

so semua color diatas adalah hasil mix 3 type of color..klu cam kita pilih hijau..based adalah light hijau,3/4 mata kita amik pulak color hijau pekat, then 1/3 mata tu amik plak hijau pekat..lebih kan sket kat lekuk mata tu..supaya ada tone gelap disitu...

mak ni tak lar pandai make up sgt nyaahhh..tapi buleh lar... make up2 penari2 adik2 aku,cousin aku plus penari2 kelab tarian masa i skolah pun ade lar jugak...

nati klu aku rajin lagi..aku wat fully make up entry...hokeeeyy!!!..hihihii....

p/s : ada masa lagi lar aku ni nak make up...nak cari model untuk make over...sapa mau?? waahhh!! offer ni..ehem2...pn.Ciare...kamu mau ka? hahahha

6 comments:

eazy said...

cantikla.
suke suke~

Ann GreenStrawberry said...

eazy : owh..tQ2..

atty's said...

cantik..apa..berbakat gak ann..

ciare (^_^)v said...

ai rela jadik model ^____-

Ann GreenStrawberry said...

attys : alar kak..buleh sket2 je

ciare : buleh2..jom kita wat sesi make over..

♥S@R@♥ said...

hai ann..
thanks share cara2 make up ni..
nanti tunjuk la lg ek..

umo dah masuk 26 baru teringin nak belajar makeup sendri..(sebab masa bertunang hr tu makandam make up xcantik..sob..sob)

kalau leh tunjuk la sekali brg2 make up (utk make up yg simple je)

thanks ea.n salam kenal