Pages

Tuesday, October 27, 2009

Taklimat Muzium Adat N9

hari khamis lepas kan aku halfday..kira aku masuk lambat lar...sebabnya aku ade taklimat kat Muzium Adat N9.. biasalar..kalu dah nama kerja ngn travle agent ni..kena lar cari spot2 tempat or pakej yang kita leh jual...nak taw gak apa2 yang menarik tempat tu kan.jadinya taklimat tu start from 10.00 am till 12.00 noon camtu....ditemani bonda terchenta..sbbnya mak aku sorng2 kat umah dia boring..so aku ajak..dia terus ON..tak pasal ajak mak g keja..hahahhahaha...

DSC03702

meh ler aku citer pasal muzium adat ni..eceehhh...more info2 tu..nati aku kasi taw lar ye.....ok..masuk je bilik briefing tu..biasalah kena register suma..then ade taklimat lar...especially pasal muzium adat..apa yang ada n macam2..later citer pasal tempat2 menarik di daerah jelebu ini...

wokeh..those yang tak taw muzium adat ni kat mana....yep!!! Muzium Adat ini terletak di JELEBU N9..sesapa2 yang penah g tu..muzium ni betul2 depan padan pekan jelebu tu..

 PA220915

taklimat2 yang diberikan

PA220918

view of jelebu

PA220919

ai bawak bonda ai ok..hehehehhee

again malas nak caption..just layan je lar pic tue..sebab aku dah pun ksuntukan masa..banyak sgt n3 nak ku buat..dengan blog kucar kacir..haiyooo!!!

PA220949    

Muzium adat ni cerita pasal adat2 kat malaysia ni..adat2 yang digunakan oleh orang kita ni..termasuk lah adat N9..

PA220920 PA220921

sebahagia travel agent yang join taklimat2 nie...

PA220930 PA220939

okay orang letak ar caption sendiri boleh..? haahahahaa...sangat sengal giler aku malas nak letak kan? hehehhe....

okay2 korang bawak lar bersabar...aku nak buat n3 terbaik untuk uoll lar ni...kira aku ni tngah serabut dgn blog aku ni...jadi ada sesapa nk tolong aku bg tutorial pasal blog ni?

p/s : help..help..ai perlukan template yang menarik...huhhh

1 comment:

♥ QaseH ♥ said...

wa kijo pun bawak mak ek...memang ank kesayangan nieyh....

ann ritu kan time ann private kan blog ann kiter x leh masuk naper,,,kiter da link ann mb ann x link kiter lg kot...