Pages

Wednesday, October 21, 2009

light Red + Bronze

macam biasa....let n3 make up pulak masuk..hehhehhehe...last saturday punya make up..aku buat color red lite + bronze. ..make up ni dilakuka hanya 10 minit termasuk semua ye...foundation + eyeshadow + eyeliner + eyebrow + blusher + lipstick..sgt pantas dan efisyen ok..hahhahaa...

PA170832

cm biasa...mula2 based kan lite yellow/cream ..overall nye lar...pastu lite pink sket 1/4 mata..blend sket..then apply pulak shining red 1/2 mata blend again. last 3/4 ujung tu letak bronze color pulak..blend dkt ngn crease mata tu...bahagian ujung atas kening tu apply lite gold kasi naek sket itu color..yang len2 uoll apply sendiri k..

PA170835

hasilnya...

PA170833

foundation ai menutup bahagian hitam bawah mata..i used E.Ardon brand.

PA170841 masa ni dah tak smooth mna dah make up..sbab dah setengah hari baru nk snap2...hahaaha

PA170845

okay..tolong abaikan kening yang bersepah itu..ianya tumbuh secara natural..dan xdapat nak di perkatakan lagi.....suami ai kata jangan trim..so??? sepah lar jawap nye...dan saya menurut perintah ok...

p/s : later aku review pasal barang2 yang aku guna untuk make up ok...

5 comments:

Miss Moon said...

wah sangat cun ...ain wooo berbeza sungguh muka entry nih ngan entry yogurt akakkaka

Ann GreenStrawberry said...

heheehe..tu lar kak...jom make over...hehe

♥ QaseH ♥ said...

suke tgok mata akk,,ur face teringat teacher kiter masa sekolah dulu sebijik,,,,,

Ann GreenStrawberry said...

Qaseh : hoh? cikgu skolah kamo? heheheh...vley lar tuh

♥ QaseH ♥ said...

yer muler tgok gbr tu memang ingt teacher kiter taw,,huhuhu