Pages

Thursday, October 8, 2009

Perasaan Selepas Kahwin

ye!!! aku di tagged oleh pn.Ciare eh….

nak tanya sgt .. apa perasaan lepas kahwin..

jawapanya……

 

HADIAH YANG TAK TERNILAI

SYUUURRGGGAAAAA bebbbbbbbb….

 

Ternyata..keputusan untuk berkahwin itu bukan lar satu mimpi lagi tetapi dah pun menjadi kenyataan…

aku bersyukur kerna Tuhan itu mengkurniakan aku seorang suami yang baik dan bertanggungjawap serta memahami diriku…

l_ee689270d000b3c2143ed807de817c80

Dia adalah insan yang telah membuatku jatuh hati dan telah memperisterikan aku dengan hanya SEKALI LAFAZ.

Dia amat fahami diriku..dan SABAR dengan KERENAH ku..

walaupun sesekali sikap ku yang keanak2kan itu terkeluar..

Dia seorang yang sgt ROMANTIS dan selalu MEMANJAKAN ku dengan belaian dan KASIH SAYANG..

Jika hendak ku katakan disini terlalu banyak…

dan tak mampu ku ungkapkan..

Hanya ucapan TERIMA KASIH kepada ALLAH..

Dan juga TERIMA KASIH kepada suamiku..

Kerna ini adalah satu HADIAH YANG TAK TERNILAI buat dirku ini.

 

(okay..dah2..jangan lar buat ayat2 sopan disini..mihahahhaa…)

DSC03332

kalau dulu nak kuar malam ada limit2 yang harus dipatuh..skang ni tak de hal punya lar..nak balik kul bape or tak balik pun takpe..hahahahha..siap leh berjimba sakan..

 

sket review pasal aku ngn mr.shyir..

Aku dan dia adalah sama kepala gila n ting tonggg…

sporting habissss….tak hengat nye klu gelakkkk…

dan kami pandai membawa watak2 ke situasi2 tertentu…hahha..

eh ni je ke..byk lagi.

 

Perasaan seronok tu mmg best lar…

sapa tak best kahwinkan..mesti lar….

korang yang tak kahwin tu cepat2 lar mendirikan masjid…

tak yah nak tangguh2..korang rasa sendiri..

baru korang taw apa rasa sebenarnya..bila dah berumah tangga..

dah jadi SUAMI ISTERI harus lar best..\

tapi kena ingat batas2 serta tanggungjawap yang harus di laksanakan…

P9200669

bagi aku juga best…sebabnya tahun ni dapat raya bersama suami..

fuhh!! first time lar katakan..teruja lar..

plus FITRAH pun suami bayarkan…

 

walaupun dah genap 2 bulan we ouls kahwin…

masih panjang perjalanan kami suami isteri…

suatu hari nati.. gelaran suami isteri akan bertukar ayah dan ibu..

dari ayah ibu akan ke nenek dan atuk…insyaAllah…

ini semua Allah tentukan….

 

suami adalah segalanya..

kerna Syurga ada pada Dia…

dan aku mahu berada dengan dia selamanya

sangat sepi jika dia tiada disisiku..

seperti tidak lena tidur malamku..

DSC_0566

dan bila semua nya best…akan menjadi seperti Gambar di atas..haaha..sgt rock yekk…sehinggah kami buat outdoor di cerucuk umah tak siap…ahhaha

 

hmm…pendek kata..Saya SAYANG SUAMI SAYA..HE’S EVERYTHING TO ME…. HE’s MY LIFE n WANNA BE WITH HIM TILL THE END..MAY ALLAH BLESS OUR RELATION n JOURNEY TO THE HAPPINESS..AMINNN…

 

Hmmm…panjang  pulak tak kata apa2 pun..camne tu..hahahhahaha

 

p/s : sorry ek..n3 kali ni agak2 cam touching pulak…ikhlas dari hati untuk di isi dalam n3 nie…hmmm…aku rajin aku upload lagi pic kawen aku ek…

8 comments:

Miss Moon said...

wah so touching feeling bagai ...bagus nyaaaaaaaaaaaa

kesimpulan nya mmg best bila dah kawen hahahhahaha ....hu huuuuuuuuuuuu

the road may be a bit bumpy sometimes ...but we will face it together ...

tak pa ain ...enjoy every mmoment kay ....nanti dah ada anak dah payah nak kuar sampai larut malam ...hik hik .

kowang mmg secocok

eazy said...

bile la dpt wat tag ni
simpan sampai taon dpn boleh?

mAr@ZiEy said...

Sis..bg la petua ckt sblm camner persediaan sblm pertukaran status to wife..hehe..sy akan bertukar status this december..doakan sy..huhu..

Ann GreenStrawberry said...

miss moon : tu lar kak moon....kadang2 tu tak semua hari2 itu indah...ade jugak hujan petir panas terik semua..kena hadapi dengan tenang lar...

hhhaa..skang ni maseh leh kuar2 malam..nati dah ade anak...aciikk duk umah je lar...hahhhaa

eazy : hahhaa....okay2..boleh2...takde masalah...

ziey ; persediaan... kena bersedia mental n fizikal..especially mental lar..banyak benda kena fikir...kita tak leh fikir yang indah jer... perkara sebesar kuman tu pun kena fikir jugak... aminn..sis doakan..

umiZue said...

wah.... tahniah.. hope happy till the end yek=) sonok nye kawen... nak kawen jugak....... =)

Ann GreenStrawberry said...

umizue : thanx!! aminnnn...cepat kawenn..

Miss Moon said...

ain , lupa nak komen ...gambo mr syir tew cantek ....akak suka ..nampak muder lor . Yg nih la yg akak maksudkan hero remaja hahahha ...remaja lagi ke?

Ann GreenStrawberry said...

miss moon : hhahahaha..tu pic dia muda2..mihahahhaa...toksah puji dah kak...aritu dia baca blog akak...puji2 pasal hero remaja tu..terus dia bangga...pastu berangan ar betul nk jadi hero...ain ckp jad hero ain jer..yang len2 tak leh..hahahaha..gile dengki..